Minimal apartment sizes with maximized additional outside space. The residential units in various sizes can be connected depending on the user needs and life situation in a multimix.
Due to the large building volume and the urban scale of the existing surrounding we conceived the new building as solitary solution. A public passage as a puffer zone between new and existing was created between building site 1 and 2. The U-shaped building is divided into a transparent socle zone, which offers a semi-public outside area in the courtyard, and followed by four compact residential floors. One top of the building differentiated volumes like a ‘roof village’ completes the building.

 

CLIENT / BAI Bauträger Austria Immobilien
TYPOLOGY / Housing
AREA/CAPACITY / 25.800 m²
WORKSTAGES / Competition, 2nd Prize
PROJECT TEAM / A. Bernini, Z. Gallikova, V. Pesavento
CONSULTANT / STRUCTURAL ENGINEERING: Krammer & Schaller, FIRE PROTECTION: Kunz